Aankoop

Huis kopen

Samen kopen we jouw perfecte huis

De huizenmarkt in Amsterdam is uitermate lastig. Amsterdam is een razend populaire stad, het lijkt wel alsof iedereen hier wil wonen. Wij helpen je graag met de koop van een nieuw huis, startend met uitleg over wat je precies kunt kopen met jouw budget. En wat niet. Wanneer je het perfecte huis hebt gevonden adviseren wij over het juiste bod én de voorwaarden. Wij hebben de ervaring én de kennis van de markt. Dus laat het bieden en onderhandelen aan ons over, dan kan jij je concentreren op het perfecte huis.

Hoe gaan we te werk

Goede voorbereiding

Het is belangrijk voor jezelf om helder te hebben waar je nieuwe huis aan moet voldoen. En te checken hoe realistisch jouw wensen zijn in combinatie met het beschikbare budget. Of moeten we misschien in een andere buurt of naar een kleiner huis zoeken. Hoe helderder jouw wensen, hoe sneller we slagen met het kopen van jouw huis.

De zoektocht

Wanneer er een huis te koop komt dat aan jouw wensen voldoet, dan plannen wij direct een afspraak in. Als makelaar heb je bij andere makelaars altijd een streepje voor bij het aanvragen van een bezichtiging.

Samen bezichtigen

We zijn bij alle bezichtigingen aanwezig. Zo kunnen we jou adviseren over de bouwkundige staat, courantheid, eventuele verbouwmogelijkheden of andere relevante zaken. We kennen de populariteit van de buurt en kunnen de reële marktwaarde inschatten. Je krijgt hoe dan ook altijd onze eerlijke mening.

Bieden en onderhandelen

Je wilt het bezichtigde huis kopen. Wij hebben de documenten grondig bekeken en jou over eventuele bijzonderheden geïnformeerd. Wij adviseren je over het bod en de (ontbindende) voorwaarden en doen de onderhandelingen of versturen het bod precies op tij. Bij alles helpt het dat we het huis ook daadwerkelijk hebben gezien en de verkoop makelaar de hand geschud. Uiteraard weet je precies wat jij kan besteden.

Tekenen koopakte

Goed nieuws, jouw bod is geaccepteerd!
 We zijn het eens geworden met de verkoper over de prijs en de voorwaarden. Natuurlijk helpen we je in deze fase met de vervolgstappen, zoals het selecteren van een notaris en het lezen van de koopakte. Met het tekenen van de koopakte houden we de vaart erin, zodat je zeker weet dat er niets meer tussenkomt.

De overdracht

Eindelijk, het is zover. In de koopakte is de datum van overdracht vastgelegd. Voordat we naar de notaris gaan voor het tekenen van de akte van levering, lopen we met de verkoper door het huis. Als het goed is, is het precies zoals toen jij het hebt bezichtigd, maar dan een stuk leger. Nog heel even en jij bent de nieuwe eigenaar!

Onze tarieven

Wij hanteren een courtage die afhankelijk is van de waarde van het door jou aan te kopen huis. Dat vinden wij wel zo eerlijk. En je betaalt alleen wanneer we jouw perfecte huis hebben gekocht.

Hieronder zie je de courtages, inclusief 21% BTW.

Woningen tussen

€ 0 en € 600.000

1,2 % courtage

Woningen tussen

€ 600.000 en € 1.200.000

1,0 % courtage

Woningen tussen

€ 1.200.000 en € 5.000.000

0,8 % courtage

Wat klanten van ons vinden