Nu een huis (ver)kopen of juist niet?

Dit is een vraag die menig Amsterdammer bezighoudt. Huiseigenaren vragen zich af of ze nu hun huis moeten verkopen met deze historisch hoge prijzen. Huizenzoekers vragen zich af of ze nog even moeten wachten, of juist nu moeten toeslaan.

Ook wij hebben hier een mening over, aangevuld met een paar waarnemingen, niet meer dan dat.

We hebben aan den lijve ondervonden wat onzekerheid over gezondheid, persoonlijke financiën, nationale of mondiale crisis doet bij potentiële huizenkopers. Die bleven namelijk massaal thuis. Het aantal bezichtigingen daalde drastisch. Nu we in Nederland het idee hebben Corona te hebben ‘overleefd’, zien we de interesse in huizen weer door het dak gaan!

Bij verkoop zien we een andere trend. We merken dat mensen juist in beweging komen om hun huis snel te verkopen, de prijzen zijn immers nu nog heel hoog!

Maar wat is wijsheid? Wíj verwachten in het 4de kwartaal wel degelijk een huizendipje. Ingegeven door sentiment en feitelijke zaken als ontslagen en faillissementen zal de onzekerheid bij Amsterdammers toenemen. Appartementen in het onderste segment zullen daar niet veel hinder van ondervinden. Er is nog steeds een groot tekort aan betaalbare appartementen. Potentiële kopers in het duurdere segment zullen waarschijnlijk, zoals we nu ook zagen, een wat afwachtende houding hebben. Dat zal van invloed zijn op de tijd dat een huis te koop staat en het verkoopbedrag. Een mooie kans voor kopers!

Wil je advies over jouw persoonlijke situatie? Je weet ons te vinden.

Deel dit bericht met je vrienden