Eerlijkheid duurt het langst

Wat doe je als relatief jong makelaarskantoor in tijden van Corona waarin het allemaal niet meer vanzelf gaat? Wij gingen nadenken over ons bestaansrecht.

Wat voegen wij aan het Amsterdamse makelaarslandschap toe? Waarom zou iemand, jij, voor ons moeten kiezen?

Nog niet zo makkelijk om vragen als ‘wie zijn wij?’ en ‘hoe willen we ons onderscheiden?’ voor jezelf in te vullen. Ook best lastig om te beoordelen waar onze kracht nou eigenlijk ligt. Hebben collega Jasper en ik überhaupt eenzelfde kracht?

Lang verhaal kort, ja dat hebben wij zeker, namelijk we zijn beiden EERLIJK. We geven onze eerlijke mening, we zijn eerlijk in ons advies, ook als dat niet in ons financiële voordeel werkt.

Maar als je denkt aan makelaars, denk je niet meteen aan eerlijk. Sterker nog, ik denk zelf eerder aan oneerlijk, mooipraters, snelle jongens in pak, op de scooter. Maar eerlijk komt zéker niet in mijn associaties voor. Voorgaande wordt ondersteunt door onderzoek waaruit blijkt dat alleen projectontwikkelaars en energieverkopers nog onbetrouwbaarder overkomen dan makelaars.

Hoe dan ook, wij zijn het wel, eerlijk. En over hoe we dat in de praktijk brengen, zal ik jullie de komende tijd vertellen. Vaststaat is wel, dat dat niet altijd makkelijk blijkt.

Deel dit bericht met je vrienden